GALARETKA Z AGAREM O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWA 45 g - CELIKO
Cena regularna:
Opis
SKŁADNIKI:
izomaltuloza*, sok truskawkowy w proszku 13 % (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), substancja żelująca: agar, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.
OPIS
Nie zawiera żelatyny.
Szybko tężeje.
Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek.
Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. 2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. 3. Przelać do naczynia, wystudzić.
Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1565 kJ/369 kcal
Tłuszcz: <0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 90 g w tym cukry: 82 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: <0,5 g Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.