MAKARON (KONJAC TYPU NOODLE) BEZGLUTENOWY BIO 385g - DIET-FOOD
Cena regularna:
Opis
SKŁADNIKI woda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 30 kJ/7 kcal Tłuszcz: <0,1 g w tym kwasy nasycone: <0,1 g Węglowodany: <0,2 g w tym cukry: <0,1 g Błonnik: 2,6 g Białko: <0,1 g Sól:<0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni. SZCZEGÓŁY PRODUKTU BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach) CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO WEGAŃSKI: WEGAŃSKI WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI PRODUCENT (marka): DIET-FOOD PRODUCENT - NAZWA I ADRES: MIPAMA E.Z. SZAFARZ SPÓŁKA JAWNA, ROGATKA 7A, 62-860 OPATÓWEK KRAJ PRODUCENTA: Polska GWARANTOWANY TERMIN PRZYDATNOŚCI (w dniach): 90 Kategorie: Makarony \ bezglutenowe Kategorie poszerzone: _WSZYSTKIE _* _Makarony\bezglutenowe
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.