MAKARON (KONJAC W KSZTAŁCIE KULEK) BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) - DIET-FOOD
Opis
SKŁADNIKI
Woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.
OPIS
Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac.
Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
Dodać bezpośrednio do potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 33 kJ/8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g w tym kwasy nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,8 g Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
Nie zamrażać.
Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.