MAKARON (KONJAC) W KSZTAŁCIE RYŻU BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) - BETTER THAN FOODS
Cena regularna:
Opis
SKŁADNIKI:
woda oczyszczona,
mąka konjac*,
błonnik OWSIANY* (bez glutenu)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Makaron ryżowy konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli.
Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii).
To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków.
Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Sposób przygotowania I:
Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II :
Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III :
Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać.
Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.